Sæt dig selv fri mand

Helt ærlig, det er sgu da for meget med alt det der med pludselig at skulle mærke os selv og vores følelser… Hvordan fanden gør jeg lige det og hvad skal det til for?

I Jyllands Posten lyder overskriften: “Mand, vis dine følelser – det er ikke tegn på svaghed. Det er modigt” – Endnu en hippie artikel om det at “mærke sig selv – hvorfor skal vi lige det, og hvad betyder det egentlig “at mærke sig selv” ?

Jeg ved ikke om jeg er enig i at det er modigt, ikke desto mindre er det sandt at vi mænd har det med at gå rundt med ting som vi ikke kan eller nok nærmere sagt, vil dele med andre, vi fikser det selv, går rundt med det og sluger så kamelen, der nede i mellemgulvet ligger den så og krummer sig sammen – måske kan du selv mærke en eller to af dem mens du læser, der kommer et par kameler mere til, vi sluger dem og så pludselig en dag kan der ikke være flere, og så brager tordenvejret mod konen, børnene, kollegaen eller en uskyldig kunde. Jeg kendte det fra mig selv, de der følelser skal ikke vises, ingen, absolut ingen må vide at det gjorde tårevædende ondt at slå sig selv over fingrene med hammeren så og sige, stoltheden blokere for at vise hvordan du i realiteten har det.

Ventilen skal indimellem lukke damp ud, hvem er din ventil?

Sandheden er bare, at det vi undertrykker på et eller andet tidspunkt, på en eller anden måde skal ud, om det så er i et kæmpe skænderi med konen, en slåskamp på den lokale, stress eller måske en depression der holder dig hjemme i 3 måneder, længere eller måske for altid. Vi har alle sammen set dem, vennerne der pludselig bryder ud i evindelig raseri, pludselig lægger sig på sofaen for ikke at rejse sig igen eller drikker sig fra sans og samling og eller måske kombinere dette med alle mulige former for fantasifulde stoffer eller piller i et ihærdigt forsøg på at gøre en ende på deres lidelser.

Den forbandede stolthed

Men hvordan undgår vi det så, hvordan undgår vi at sluge kamelerne og lade det hele hobe sig op?! – Der kan være mange løsninger for dig, men af egen erfaring ligger det i erkendelsen, accepten og se hvad tanker/kameler i princippet er, hvad det er vi kæmper imod, hvorfor vi er forbandede stolte og hvad den stolthed gør ved os, og hvordan vi princippet får respekt fra artsfæller, for det er nok som oftest det vigtigste for os, at vi er respekteret som en del af vores flok – og det har intet med at sluge kameler at gøre.

Dette er derfor særlig for MÆND – alle mænd uanset din alder.

Ja det er sgu pinligt hvis du skulle gå til samtale med en hjernevrider, men det behøver du nu slet ikke, og jeg vrider ingen hjerner, du kan helt anonymt gå en tur med mig som din coach, vi kan sidde på en bænk i parken, på en cafe eller måske et værtshus i byen, læs mere om eksistentiel coaching her. Det er helt op til dig og lige nu giver jeg dig et tilbud; du får lige nu 10% på din første samtale, er du håndværker giver jeg ekstra 10% og laver du en ny aftale så får du yderligere 5%.

Læs om min fortrolighed/etik her

Og hvorfor så det? – fordi jeg ved der skal overtalelse til, jeg har selv været der. Det lyder måske lidt underligt, for hvad kan det flytte at snakke med en coach en times tid? Men prøv om du kan finde tilliden, så finder jeg gerne rabatterne til dig. Jo mere du skal overvinde, jo mere rabat får du… helt op til 50%; læs: du kan få 50% i rabat hvis det gør det nemmere for dig for din første samtale.

Jeg håber vi ses

 

Se mere om mig her

Samtaler i Nuet

Morten Henricksen
Eksistentiel Coach

Skriv et svar